tisdag 23 november 2010

-9

Nu har kylan kommit hit upp till Vasa! Idag var det minus nio, omgomgomg! Tur att jag jobbar nu så att jag har råd att köpa mycket varma kläder :P Jag köpte ett nytt rosa rukkaunderställ i söndags och idag köpte jag två par fotbollstrumpor till. När jag frågade en försäljare var fotbollsstrumporna fanns så frågade han "vilken färg"? Men ja visste inte vilken färg jag ville ha så han frågade vilken förening jag tillhör. Haha, så då sa jag att jag bara köper dem för att de e varma och går och att dra högt upp. Fick två € rabatt per par iaf, så de va ju snällt :)

Idag i matbutiken skulle det ha vart kul med lite live-bloggning! Det var det en äldre dam som började prata med mig vid kycklingdisken då hon inte kunde läsa på kyckling paketen, hon hade glömt glasögonen hemma. Vi stod länge och funderade över, hur man kan skriva 6-9 kycklingfileer. Ganska stor skillnad på om det är sex eller nio fileer i lådan :/ Speciellt om man ska nio gäster som damen sa, liksom kul med typ sju fileer då.. Ååå, sen var det en annan stackars tant som gick och drog sin köpkorg och kämpade för att ta sig fram genom matbutiken. Stora matbutiker är inte bara bra :( Stackars de äldre som inte orkar gå genom hela butiken och kanske inte vågar gå dit bara för att de e rädda för att inte orka. Så hon beklagade sig lite över hur besvärligt det är när man inte hittar och inte orkar leta men måste ha en massa saker som inte finns i närbutiken. Jag försökte vara medlidande på finska, men det är svårt att veta hur man ska säga. Finska e svårt. Sen när jag stod i kö så erbjöd jag en en äldre man att få gå före då han bara hade en piimä och jag hade en hel proppfull korg. Men han bara tackade för vänligheten och sade att han inte hade bråttom och sen började han langa mina varor åt mej från korgen så att jag kunde sätta dem på bandet. Urgulligt :)

Kvällen spenderade jag nere på stan, ha köpt bussbiljett (åker till m&m på torsdag), och en stjärngardin. For en sväng till biblioteket också och läste tidningar. Jag älskar att sitta på bibban och ta de lugnt. Men sen hördes världens äckligaste robotröst som sa att man måste gå hem för att de skulle stänga :( Buuu.

Stjärngardin

2 kommentarer: